Založ si blog

Kde je vlastne pravda?

Našiel som si na  som si na ukrajinskom Prvom kanále reláciu Šhuster Live, kde moderátor pripravil rozhovor s redaktorom The Sunday Times, kde ho požiadal, aby porozprával o svojich poznatkoch, ktoré získal medzi proruskými separatistami (Podľa ukrajinských predstaviteľov teroristami). Z jeho odpovedí vyplynulo, že medzi nimi nie sú žiadni ruský vojaci, ale obyčajní ukrajinskí občania, že majú zbrane, ktoré ukoristili utekajúcim ukrajinským vojakom.

Ako prísediaci boli rôzni poprední vládni činitelia. veliteľ jednotky bojujúcej proti separatistom, a aj nejaký bojovník, ktorý bol zamaskovaný (Ten jediný popieral vyjadrenia redaktora The Sunday Times). Možno by mu bolo treba pripomenúť aj názor amerického obchodníka (Viď Pravda 28.augusta 2014).

Ale redaktor SME to vie lepšie. Podľa neho bez pochybností „Rusko vyzbrojuje separatistov, posiela im na pomoc ruských vojakov a aj potrebný materiál:“

Keď sa nebudeme okúňať, tak si položíme otázku: „Prečo už dávno a verejne nevstúpila ruská armáda na obranu ruských obyvateľov Juhovýchodnej Ukrajiny?“ Veď sa tam dejú nehorázne zverstvá. Inde vo svete by už USA dávno nastúpili na ochranu takto beštiálne vraždených ľudí a nemuseli by to byť ani američania (Stačí si pozrieť zoznam zásahov USA vo svete od II. svetovej vojny).

Ďalej redaktor SME vyvodzuje, že:“niet garancií, že Rusko nezaloží ohniská nepokojov  v ďalších regiónoch:“ Tu sa treba pozastaviť a položiť otázku:“Kto založil ohniská nepokojov na juhovýchode Ukrajiny?“ Boli to noví vládcovia, ktorí nastúpili po Janukovičovi, zakázali ruštinu a začali prenasledovať tých ktorí ich nechceli uznať za seriózne zvolených predstaviteľov.

Môžeme prijať, že zastávali zlodejského oligarchu, ale nedá sa poprieť, že za neho nastúpili ešte ešte omnoho väčší zlodejskí oligarchovia. Je teda ukrajinský národ slepý? Pravdepodobne sa nemôžu slobodne vyjadriť a zvoliť si predstaviteľov, ktorí budú viac prihliadať na dobro vlasti a národa a menej na svoje vrecká.

V tom je ale podstata problému. Je celkom isté že keby sa Ukrajina stala členom Euroázijskej únie, nakradnutý majetok oligarchov by bol ohrozený a ďalšiemu rozkrádaniu by boli postavené nejaké akceptovaťeľné hrádze.

Na záver pripomínam, že Ukrajina sľubovala, že nevstúpi do EU ani do NATO.Pripomeňme si tiež že existuje zmluva z roku 1997 o tom, že na území bývalých členov sovietského bloku sa žiadne základne budovať nebudú. Preto veliteľstvo NATO chystá Pohotovostné jednotky NATO, aby túto zmluvu

zatiaľ takýmto trikom obišlo. Generálny tajomník NATO dnes vyhlasuje že Rusko už nie je partnerom, ale protivníkom. A kedy bolo? Vtedy, keď chceli stavať v Česku radarovú a v Poľsku raketovú základňu a Rusov chceli ohlupovať, že je proti Iránu. Ak chce niekto rozumieť súčasnému politickému dianiu, musí byť rozhľadený a nesmie byť zaslepený !!!

 

Už len teraz budeme tomu rozumieť

24.09.2014

Odvolávam sa na môj článok z 2.septembra, kde som konštatoval, že naša zahraničná politika nemá jednotnú líniu, ale po dnešnej debate v NR SR (23.09. 2014), ktorú som pozeral včas ráno, je zrejmé, že sa tak ani v najbližšom období nestane.Poslankyňa Vášáriová zabŕdla do viacerých oblastí, ale zastavím sa najmä pri jednej: Vraj sme začali pracovať na reverznom [...]

Zodpovedná politika

21.08.2014

Európska únia doteraz nemá systém ako robiť zahraničnú politiku. Má už ministerku zahraničných vecí, ale tá doteraz neurobila nič. Ako by aj mohla, keď o zahraničnopolitických otázkach rozhoduje nemecká kancelárka a občas jej asistuje francúzsky prezident. Viac by sa mal angažovať Európsky parlament. Lenže ten by sa na žiadnej doktríne nedohodol. Kto teda rozhodol, že [...]

Koho naozaj trápi budúcnosť Ukrajiny?

12.08.2014

V osemdesiatich rokoch minulého storočia som ako predseda jedného veľkého turistického klubu dosť intenzívne spolupracoval s turistickým klubom z Kijeva. V roku 1989 sme boli spoločne na Pripolárnom Urale. Bolo to obdobie rozpadu ZSSR. Naši partneri z Kijeva vtedy hovorili o tom, ako Ukrajina prispieva k HDP Sovietského Zväzu – tvrdili že príspevok Ukrajiny je až 40% [...]

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

SR Bratislava dron nemocnica Rázsochy zbúranie BAX

KDH namieta zmenu rozhodnutia o nemocnici Rázsochy, chce odvolať Dolinkovú

26.04.2024 16:34

Namiesto koncovej univerzitnej nemocnice na bratislavských Rázsochách sa má prestavať nemocnica v Ružinove a na Rázsochách má vzniknúť detská nemocnica.

medveď, Žiar nad Hronom

V Žiari nad Hronom zvýšte pozornosť, pohybuje sa tam medvedica s mladými

26.04.2024 16:09

Pohyb medvedice spozorovali v okolí Šibeničného vrchu a na Slnečnej stráni v blízkosti cesty na Partizánskej ulici.

Najvyšší súd NS

Opozícia žiada zasadnutie výboru ku kontrole rezortu spravodlivosti na Najvyššom súde

26.04.2024 15:28

Predseda výboru Miroslav Čellár reagoval, že zatiaľ podanie opozičných poslancov neeviduje. Ak ho dostane, výbor zvolá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 7128x
Priemerná čítanosť článkov: 1782x

Autor blogu

Kategórie